GRAV® v České Republice?

GRAV® je americká značka skleněných fajfek, dýmek, bongů a bubblerů založená v roce 2004 v umělecké komunitě v Austinu v Texasu. Jejím zakladatelem je Dave Daily, který původně pracoval v hypoteční brandži, ale nebylo to to, po čem jeho srdce toužilo. Věděl, že chce být podnikatelem, vymyslet něco hmatatelného, ​​něco pro lidi. Byl začínajícím designérem značky a vynálezcem prvního celoskleněného gravitačního bongu, který nazval Gravitron.

 

 

Nyní je těžké pochopit, jak riskantní to byl krok. V roce 2004, kdy GRAV® začal svoji činnost, bylo rekreační konopí ještě 8 let od legalizace prvním státě v rámci USA. I když existovaly obchody a skláři, kteří vyráběli některé fascinující produkty, existovalo jen velmi málo možností s moderním, čistým designem, který se Dave snažil přinést do kultury. Gravitační bongy se vyráběly na kolejích tak, že se odřízla spodní část láhve od sody a ponořila se do kbelíku. Skleněná váza držela vodu, zatímco upravená láhev bez dna vytvořila kouřovou komoru. Gumová průchodka nahoře vytvořila spojovací bod mezi lahví a kotlíkem. S první celoskleněnou verzí pomohl Dave legitimizovat tento způsob kouření, díky čemuž se stal bezpečný, estetický a také zábavný. Celoskleněná verze GRAV® vytáhla gravitační bong ze stínů a proměnila ho ve sběratelský kousek. Prvních několik let společnosti GRAV® tedy Dave a malý tým přátel stavěli Gravitrony ručně, zatímco navštěvovali místní obchody a veletrhy, aby je mohli propagovat a prodávat.

 

 

 

Všechno ale nešlo podle plánu. Daeův původní plán byl, aby Gravitron způsobil revoluci ve způsobu, jakým lidé kouřili konopí. Chystal se jich prodat milion, ale prodej se nerozšířil tak, aby byl udržitelný. V roce 2007 byl GRAV® zadlužený a na pokraji úpadku. Obrat nastal poté, co Dave vytvořil skleněný Taster, jednoduchou borosilikátovou trubičku se špetkou k vytvoření misky. Původně to byl jen dárek na veletrzích, snadný způsob, jak ochutnat různé kmeny konopí.  Dave ani netušil, že tento produkt způsobí revoluci v prodeji. Zavedení a prodej těchto nenáročných malých Tasterů umožnily společnosti GRAV® vybudovat větší tým a zvýšit produkci. Vsadili na vědecký design skla prostřednictvím produktových řad, jako jsou kolekce Helix, Upline a Stax. Od jednoho produktu v roce 2004 přes dva v roce 2007 až po více než 300 v roce 2022, GRAV® se stal leaderem mezi výrobci skleněným kuřáckých produktů na americkém trhu.

Již téměř 18 let se těší neslábnoucí oblibě, a to díky široké škále produktů. GRAV® je oceňovaný za tvorbu inovativních řešení, kde kladou důraz nejen na design, ale především funkčnost a kvalitu výrobků. Velký výběr výrobků a jejich kvalita zpracování se těší veliké oblibě mezi zákazníky.

Pro velkou část kuřáků jsou jejich fajfky, dýmky, bonga a bubblery nejen důležitou součástí vybavení, ale také jsou považovány za umělecké dílo. Kuřáci si svých dýmek a bong váží, někteří se dokonce stávají sběrateli a skupují různé kusy. Všechny tyto propracované klenoty firma nabízí v mnoha různých tvarech, velikostech a stylech. 

 

 

V nabídce produktů značky GRAV® najdete originální skleněná bonga, bubblery, fajky, kotlíky pro bongy a jiné kuřácké doplňky ručně vyrobené z toho nejkvalitnějšího borosilikátového skla. Tento materiál je vysoce odolný vůči teplu a velmi snadno se čistí. Sklo navíc neovlivňuje výslednou chuť kouře, a proto je bezpochyby nejlepší volbou (více v našem článku Výhody borosilikátového skla).

 

Používáme ověření věku Adulto