Jak vyčistit drtičku na konopí?

Drcení trávy před kouřením je zásadním krokem v procesu konzumace. Používání drtičky vám při kouření zajistí rovnoměrné a konzistentní hoření, maximalizuje účinnost a umožní vám získat z trávy co nejvíce kouře. Konopí sice můžete vždycky rozdělit prsty, ale použití specializované drtičky na bylinky je zdaleka nejlepší způsob, jak konopí rozdělit na menší kousky. Existuje několik různých typů drtiček marihuany.

První a nejjednodušší model je jednokomorový s kovovými mlecími zuby a víkem, které se buď zacvakne, nebo přišroubuje. Na spodní straně víka jsou rovněž mlecí zuby, které pracují společně se zuby uvnitř hlavní komory. Chcete-li použít tento typ drtičky na trávu, jednoduše přitlačte několik hrotů dolů do mlecích zubů, nasaďte víko a otočte. Při otáčení, mlecí zuby v hlavní komoře a na víku rozsekávají bylinu na malé, stejnoměrné kousky. 

Kromě této jednoduché jednokomorové konstrukce existují drtičky, které fungují podobně, ale obsahují více komor naskládaných na sebe. Horní komora obsahuje mlecí zuby, do kterých umístíte květy předtím, než otočíte víkem dopředu a dozadu, abyste bylinu rozdrtili. Ve spodní části této horní mlecí komory je řada otvorů, kterými tráva padá do záchytného otvoru umístěného přímo pod mlecími zuby. Chcete-li se dostat k rozemleté bylině, odšroubujte záchytnou komoru od mlecí komory a štípněte nebo vysypte bylinu, kterou se chystáte použít.

Vícekomorové drtičky mají obvykle přes dno záchytného otvoru síťové. Sítko odfiltruje kousky rostlinné hmoty od mnohem jemnějšího, práškového kiefu, který propadne sítem do sběrače kiefu. Některé drtičky mají více sít, aby se oddělila velmi jemná zrnka kiefu od větších zrnek kiefu. Ať tak či onak, tyto vícekomorové drtičky umožňují izolovat a uchovat na kanabinoidy bohatý kief pro budoucí použití.

 A konečně, některé drtičky na trávu používají spíše rotující nože než mlecí zuby. Tyto drtičky mohou produkovat rovnoměrnější výsledný produkt, protože čepele čistě krájí bylinu, místo aby ji násilně rozmělňovaly na malé kousky.

 

Co potřebujete k čištění drtičky?

Problémem drtiček je, že se časem zanáší malými kousky rostlin, práškovým kiefem a lepkavou pryskyřicí. Když se to stane, může se víko zaseknout a špatně se s ním pracuje a může být problém otáčet mlecími zuby nebo řezacími noži tam a zpět. Když k tomu dojde, je čas drtičkz vyčistit. Zde najdete vše, co budete potřebovat, abyste dostali svoji drtičku do stavu jako novou:

  • vaši špinavou drtičku
  • párátko na zuby
  • malý kartáček s měkkými štětinami
  • mrazák
  • talíř nebo mísu
  • izopropylalkohol nebo   na drtičky
  • zubní kartáček nebo jiný typ tuhého kartáčku
  • sáček na zip nebo skleněná nádoba
  • čistá voda
  • ručník

 

Jak čistit mlýnek: Postup krok za krokem

Existují dva hlavní způsoby čištění drtičky. První způsob je rychlejší a jednodušší, ale neumožní vám zachránit rostlinný materiál, který v drtičce zůstal. Druhý způsob trvá o něco déle a vyžaduje několik dalších kroků, ale umožní vám sklidit potenciálně účinné zbytky pro budoucí použití.

 

Metoda 1: Rychlé vyčištění drtičky

Krok 1: Rozeberte znečištěnou drtičku

Začněte tím, že rozeberete a oddělíte jednotlivé komory. V tomto okamžiku můžete rychle sklidit trochu zbytků rostlinného materiálu vysypáním a zachováním co největšího množství volných zbytků.

Krok 2: Namočte drtičku do alkoholu nebo čističe na drtičky

Vložte drtičku do nějaké nádoby - nejlépe do sáčku na zip nebo velké skleněné nádoby. Nádobu naplňte takovým množstvím isopropylalkoholu, aby byly všechny části drtičky zcela ponořené. Nechte drtičku namočený 20-30 minut a občas nádobu promíchejte, aby se zbytky rostlin rozpadly.

Krok 3: Vydrhněte drtičku

Vylijte alkohol a vydrhněte drtičku kartáčem s tuhými štětinami. Nezapomeňte umýt každou komoru, oškrábat podél mlecích zubů a vydrhnout víka.

Krok 4: Opláchněte a osušte drtičku

Drtičku důkladně opláchněte čistou teplou vodou. Nezapomeňte smýt veškerý alkohol a zbytky rostlinného materiálu. Osušte drtičku čistou utěrkou. Jakmile je drtička zcela suchý, můžete znovu začít mlít.

Metoda 2: Jak hloubkově vyčistit drtičku

Když nestačí jen lehké čištění, je čas na hloubkové čištění drtičky. Zde je návod, jak na to.

 

  1. Znečištěný mlýnek rozeberte

Pokud je váše drtička natolik zanesená zbytky rostlin, že je obtížné dosáhnout hladkého mletí nebo krájení tam a zpět, je čas na jeho hloubkové vyčištění. Začněte tím, že drtičku rozeberete a oddělíte jednotlivé komory od ostatních. Dávejte přitom pozor, abyste nerozsypali rostlinné zbytky, které zůstaly uvnitř komor.

  1. Vyhoďte zbytky

Vyklopte zbytky rostlin na talíř nebo do mísy. Tuto hmotu uložíte pro pozdější použití. V tuto chvíli se pouze snažíte sklidit materiál, který je v drtičce pouze volně zapečetěný; nedělejte si starosti s materiálem, který stále ulpívá na komorách drtičky. O to se postaráte v dalším kroku.

  1. Zmrazení drtičky

Jednotlivé části drtičky umístěte do mrazničky ve svislé poloze. Drtičku nechte v mrazničce alespoň 30 minut. Při tomto zmrazení jsou rostlinné zbytky tužší, a jak mrznou, začnou se tvořit malé hrudky, místo aby pevně ulpívaly na drtičce, což usnadňuje seškrabávání zbytků z ní.

  1. Sklizeň rostlinných zbytků

Vyjměte drtičku z mrazničky. Pomocí párátka a malého kartáčku s měkkými štětinami jemně seškrábněte co nejvíce rostlinného materiálu. Stejně jako předtím použijte talíř nebo misku, abyste vše posbírali. Nezapomeňte oškrábat okraje všech komor, strany mlecích zubů a obvod víka každé komory.

Většina těchto rostlinných zbytků - zejména práškovitý kief - je neuvěřitelně bohatá na kanabinoidy a velmi účinná, proto si nezapomeňte vše, co sklidíte, uschovat pro budoucí použití.

  1. Namočte do alkoholu nebo čističe na drtičky

Když jste přesvědčeni, že jste sklidili co nejvíce zbytků rostlinného materiálu, je na čase, aby byl váše drtička bez poskvrnky. Umístěte každou komoru do velkého sáčku na zip nebo do skleněné nádoby. Nádobu naplňte takovým množstvím izopropylalkoholu, aby byla drtička zcela ponořena. Můžete také použít speciální čistič na drtičky, který je možné běžne zakoupit. Nechte vše namočené alespoň 20 minut. Jednou za čas nádobou jemně zatřepejte, abyste pomohli rozdělit rostlinné látky, které na drtičce ulpěly.

  1. Vyčistěte zbytky

Vylijte alkohol a vyjměte drtičkuz nádoby. Vydrhněte ji zubním kartáčkem nebo jiným tvrdým kartáčkem. V tomto kroku se zbavíte těch nejodolnějších zbytků - těch, které drtičku skutečně zanášejí a ztěžují jeho používání.

  1. Opláchněte a osušte

Nakonec drtičku důkladně opláchněte v čisté horké vodě a ujistěte se, že z něj zmizely všechny zbytky alkoholu a rostlin. Osušte ji čistou utěrkou, včetně vnitřních komor a okolí mlecích zubů.

  1. Začněte znovu drtit sušinu

V tuto chvíli by měla být váše drtička téměř bez poskvrnky - téměř stejně čistá jako v den, kdy jste ji dostali poprvé. Okamžitě si všimnete, jak hladce se přístroj otáčí a mele a o kolik úhlednější a rovnoměrnější budou vaše malé kousky bylin. Až bude váše drtička zcela suchá a ve stavu jako nová, naložte do ni několik kousku konopí nebo vašich oblíbených bylinek, rozemelte je a vychutnejte si kouř.

 Podtrženo, sečteno

Čistá drtička je základem pro maximální využití konopí a vy můžete své zařízení udržovat ve špičkovém stavu s několika domácími potřebami a trochou píle.

Používáme ověření věku Adulto